Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Kuskuso salotos su bazilikiniu jogurto padažu

Šią dieną skiriu SALOTOMS.
Salotoms su kruopomis, daržovėmis, džiovintais vaisiais ir žalumynais.
Pirmosios - kuskuso salotos su bazilikiniu jogurto padažu
Reikės:
150 g kuskuso kruopų
1 apelsino
50 ml vandens
50 g razinų
2 V Š medaus
padažui
125 ml jogurto
žiupsnelio druskos
saujos smulkintų bazilikų lapelių
Gaminimas:
Pasiruoškite padažą - bazilikų lapelius kuo smulkiau supjaustykite.
Jogurtą sumaišykite su smulkintais bazilikų lapeliais, maltais kuminais ir druska.
Uždenkite ir padėkite šaltai 30 minučių, kad skonis taptų sodrus.
Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikite brinkti.
Į nedidelį puodą pilkite 50 ml mandens, išspauskite apelsino sultis , supilkite aliejų.
Suberkite vaisius (abrikosus pasmulkinkite) ir virkite ant nedidelės ugnies, kol vaisiai išbrinks.
Išbrinkusias kuskuso kruopas išpurenkite šakute ir sukrėskite į puodą su išvirtais vaisiais.
Uždenkite ir palikite trumpam (5 min.).
Supilkite ištirpintą medų.
Išmaišykite.
Paskaninkite bazilikiniu jogurto padažu.
Skanaus
P.S. receptas iš žurnalo VIRTUVĖ Nr. 5 (35) 2012

1 komentaras: